CrusGold

Bileklik ölçüsü nasıl alınır?

blank

Hem gündüz hem gece şıklığının tamamlayıcı parçaları olan bileklikler, her zevkten insanın kurtarıcı aksesuarıdır. Tek başına kullanıldığında da alternatif modellerle kombinlendiğinde de farklı bir hava katar. Kulanım kolaylığı sayesinde favori aksesuarlardan birisidir.

Çok sık tercih edilen aksesuarlardan birisi olan bileklikleri satın alırken en sık yaşanılan sorun ise bilek ölçüsüdür. Kişiden kişiye ve bileklik modeline göre farklılık gösterse de çoğu zaman bilek ölçüsünün bilinmesi gerekir. Aynı zamanda el büyüklüğü ve bilek ölçüsünün de farklı olduğunu unutmamak lazım.

Bu yazımızda bileklik satın alırken gönül rahatlığıyla hareket edebilmeniz için size birkaç ipucu vereceğiz. Bileklik bedeninizi bulurken de yardımcı olabilmesi için aşağıdaki tablodan yararlanabilirsiniz. 

BİLEK ÇEVRESİBİLEKLİK BEDENİ
11 – 12 cmXXS
13 – 14 cmXS
15 – 16 cmS
17 – 18 cmM
19 – 20 cmL
21 – 22 cmXL
23 – 24 cmXXL

En sağlıklı yöntemlerin başında mezura ile ölçmek gelmektedir. Bileğinizi çok sıkmadan çevresini mezura ile ölçtükten sonra 1-1,5 cm pay bırakarak not edebilirsiniz.

Diğer basit bir yöntem ise ip ile ölçmektir. İp ile bileğinizi sardıktan sonra iplerin birleştiği yerden ipi kesin. İpe 1,5-2 cm pay ekledikten sonra metre ya da cetvel yardımıyla bilek ölçünüzü öğrenebilirsiniz.

3. bir yöntem ise bileklik ya da bilezik takarken eliniz aldığı şekle göre ölçüm yapmaktır.  Avucunuz yukarıya bakacak şekilde bütün parmaklarınızı birleştirin. Daha sonra bir mezura ya da ip ile elinizin orta geniş kısmından uç uca gelecek şekilde sarın. İp kullandıysanız, düz bir zeminde ipi ölçüp not etmeyi unutmayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir